Jul. 03.

Norsk Døvemuseum


Koordinater:

Norsk Døvemuseum er et nasjonalt museum for døves og hørselshemmedes kultur, språk og historie. Museet ligger i Rødbygget i Bispegata 9b i Trondheim. Bygget sto ferdig i 1855 og ble tegnet av Christian H. Grosch. Her holdt Norges eldste spesialskole, Trondheim offentlige skole for døve, til fram til 1991. Rødbygget er et kjent landemerke for hørselshemmede i hele Norge.

Døvemuseets historie startet i 1992 med den private stiftelsen Norsk Døvehistorisk museum. En gruppe privatpersoner bygde opp en gjenstands- og fotosamling som i hovedsak var knyttet til døveskolehistorien i Trondheim. I 2002 ble samlingene overtatt av Trøndelag Folkemuseum. 28. mars 2009 ble Norsk Døvemuseum gjenåpnet i ombygde lokaler med en ny utstilling. Museets mål er å skape aksept og forståelse for annerledeshet. Døvhet brukes som et eksempel i jobbing mot dette målet.

Norsk Døvemuseum er en enhet under Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST).

Kystens Arv · Kystmuseet · Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum · Orkla Industrimuseum · Ringve · Rockheim · Rørosmuseet · Trondheim kunstmuseum · Trøndelag Folkemuseum Sverresborg

Basarene · Brannvakten · Christiania Theater · Døvemuseet · Empirekvartalet · Gamle Norges Bank · Gamle Tollbod · Observatoriet · Oslo Børs · Universitetet · Valbergtårnet

Agdenes · Alvdal · Bakka · Balsfjord · Brekke · Degernes · Foldereid · Fjærland · Geitastrand · Gjerstad · Hegvik · Horten · Hønefoss · Kistrand · Langset · Lensvik · Myking · Namdalseid · Narbuvoll · Nesseby · Nordreisa · Norum · Sarpsborg · Solund · Strømsgodset · Strømsø · Sørkedalen · Tjøtta · Tromsø · Tyristrand · Tønsberg · Veggli · Veum · Vrådal · Åsen

Birkenes · Børsa · Flå · Hidra · Hof · Hølonda · Immanuels · Randesund · Sauland · Svinndal · Søgne · Søndre Høland · Trysil

Dverberg · Hval · Hægebostad · Kilebygda · Lavik · Mo (Nord-Odal) · Nes (Ådal) · Otterøy · Rogne · Skåre · Tangen

Apoteket Hjorten · Krohgstøtten · Søylegården


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin