Jun. 19.

Collado de las Estacas


Collado de las Estacas är ett bergspass i Spanien. Det ligger i provinsen Provincia de Ciudad Real och regionen Kastilien-La Mancha, i den centrala delen av landet, 160 km sydväst om huvudstaden Madrid. Collado de las Estacas ligger 691 meter över havet.

Terrängen runt Collado de las Estacas är lite kuperad. Den högsta punkten i närheten är 814 meter över havet, 1,0 km sydväst om Collado de las Estacas. Runt Collado de las Estacas är det mycket glesbefolkat, med 2 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Fuenlabrada de los Montes, 15,3 km väster om Collado de las Estacas. I omgivningarna runt Collado de las Estacas växer huvudsakligen gles och ofta lågvuxen subtropisk skog.

Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 16 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 29 °C, och den kallaste är januari, med 5 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 735 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 121 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 6 mm nederbörd.


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin