Sep. 16.

Santa Cruz de Tenerife


Koordinater: Santa Cruz er en større by på Tenerife, den største av Kanariøyene og provinshovedstaden i provinsen av samme navn. Med sine nærmere 260 000 innbyggere er byen den nest største på øygruppen.

Byen er den ene av to byer som deler hovedstadsfunksjonen for Kanariøyene blade tenderizer. Den andre byen er Las Palmas på naboøya Gran Canaria. Der sistnevnte er hovedstad for de østlige øyene, er førstnevnte det samme for de vestlige.

Fra havnen eksporteres det landbruksprodukter fra flere av Kanariøyene auburn football uniforms, ikke bare Tenerife. Et oljeraffineri ved utkanten av Santa Cruz bidrar til å gi byen industriarbeidsplasser og byen er med sin gode havn et viktig bunkringssted for skip.

Med hjelp av sin tvillingby Laguna, denne ligger 11 til 12 kilometer vest for Santa cruz, er sistnevnte en attraktiv skoleby. I Laguna ligger et større universitet, et par større sykehus og mellom Santa cruz og Laguna finnes blant annet en skuespillerskole.

Sentrumsstrøket i Laguna er forøvrig oppført på FN sin verdensarvliste.

Forholdet mellom Santa cruz og Laguna likner på flere vis det vi kan finne i forholdet mellom Stavanger og Sandnes. Byene er i ferd med å vokse sammen til ett større byområde steak marinade and tenderizer.

Samferdselsforholdene er gode, med både ferge og flytrafikk til de andre øyene og til Europa og Afrika.

Normal sjøtemperatur, Santa Cruz de Tenerife, °C:
Kilde: – seatemperature.org

· · · · · ·


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: , ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin