Aug. 30.

Schoonbeek


Schoonbeek is een gehucht van de voormalige Belgische gemeente Beverst, dat in 1977 gefuseerd werd met de stad Bilzen. Het gehucht telt circa 2800 inwoners. Het noordelijk deel van het gehucht classic football shirt, dat aan de stad Genk grenst, is nog grotendeels bebost.

Schoonbeek werd voor het eerst vermeld in 1333 en was steeds een gehucht van de stad Bilzen. Wegens de verre afstand tot het centrum van Bilzen werd Schoonbeek in 1837 bij de parochie Beverst gevoegd. In 1878 werd Schoonbeek definitief bij de gemeente Beverst gevoegd.

Door de nabijheid van de Fordfabriek te Genk en het industriegebied Genk-Zuid ontwikkelde Schoonbeek zich vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw tot een woondorp en kwamen er nieuwe wijken. Schoonbeek werd hierdoor de grootste kern in de deelgemeente Beverst. In 1961 werd er een hulpkerk opgericht die afhing van Beverst en in 1978 werd Schoonbeek een zelfstandige parochie waterproof cover for phone. In 1993 werd de nieuwe parochiekerk van Schoonbeek ingewijd

United States Away WILLIAMS 14 Jerseys

United States Away WILLIAMS 14 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

.

Het waterkasteel van Schoonbeek

Deelgemeenten: Beverst · Bilzen · Eigenbilzen · Grote-Spouwen · Hees · Hoelbeek · Kleine-Spouwen · Martenslinde · Mopertingen · Munsterbilzen · Rijkhoven · Rosmeer · Waltwilder
Overige kernen: Amelsdorp · Eik · Heesveld · Holt · Merem · Schoonbeek · Spurk · Weert
Belgische gemeenten · Arrondissement Tongeren · Limburg · Vlaanderen


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: , ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin