Aug. 16.

Republikken Tatarstan


Republikken Tatarstan (tatarisk: Татарстан Республикасы tr. Tatarstan Respublikası; russisk: Республика Татарстан eller Татария) er en af 21 autonome republikker i Den Russiske Føderation. Republikken har 3.855.037(2015) indbyggere, der hovedsageligt er tatarere og russere, og et areal på 67.847 km² waterproof sports bag. Republikkens hovedstad er Kazan. Dens nuværende præsident er Rustam Minnikhanov. Russisk og tatarisk er de officielle sprog i republikken.

Tatarstan ligger vest for Uralbjergene på den østeuropæiske slette ved sammenløbet af floderne Volga og Kama, som er udvidet i Kujbysjevskojereservoiret. Republikken har en udstrækning på 290 km fra nord til syd og 460 km fra øst til vest. Tatarstan ligger omkring 800 kilometer øst for Moskva. Republikken grænser op til otte regioner i Den Russiske Føderation: mod nord til Kirov oblast, mod nordøst til Republikken Udmurtien, mod øst til Republikken Basjkortostan, mod syd til Orenburg oblast, Samara oblast og Uljanovsk oblast, mod vest til Republikken Tjuvasjien samt mod nordvest til Republikken Marij El.

Landskabet er hovedsakelig fladt med nogle lave højdedrag. 90 % af arealet ligger under 200 meter over havet. 16 % er skovbevokset.

De vigtigste floder er Volga, Kama og bifloderne til Kama, Vjatka og Belaja.

Klimaet er kontinentalt, middeltemperaturen er -14oC i januar og 19oC i juli.

Republikken har store olieressourcer.

Ifølge folketællingen 2002 boede i republikken 3.779.265 personer, hvoraf:

Ved folketællingen i 2010 var den etniske sammensætning:

De to mest udbredte trosretninger i republikken Tatarstan er islam (Sunni-islam, shia-islam, sufisme) og russisk-ortodoks kristendom. Sunni-islam blev allerede i 922 anerkendt som en officiel religion af volgabulgarerne. Den tatarske hovedstad Kazan er centrum for islam i Rusland. Tatarerne bekender sig overvejende (60 %) til sunnitisk islam eller er ateister. Et mindretal (1,6 %), kriasjerne („de døbte“) er ortodokse kristne og en procent af tatarerne (med tilknytning til Sibirien) er tilhængere af tengrismen.

Den ortodokse kirke fremvoksede i området i midten af 1500-tallet, da det russiske zarvælde erobrede kazan-khanatet. Til denne hører, ved siden af de fleste af republikkens russere, også tjuvasjer, mari, mordviner og udmurter.

Det findes også mindre grupper, som bekender sig til andre kristne trosretninger: gammelortodokse, katolikker, lutheranere og baptister. Desuden findes der en del jøder og buddhister.

Republikken er inddelt i 43 rajoner og 14 selvstyrende byer direkte underlagt republikken:

Republikken Tatarstans vigtigste industrier er olieindustri, kemisk industri og maskinindustri.

1 Den 18. marts 2014 blev Republikken Krim optaget i Den Russiske Føderation. Ukraine gør krav på Krim

Real Madrid Club de Fútbol Away RONALDO 7 Jerseys

Real Madrid Club de Fútbol Away RONALDO 7 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, der af største dele af det internationale samfund betragtes som en del af Ukraine.  2 Den 1. marts 2008 blev Zabajkalskij kraj skabt ved sammenlægning af Agino-Burjatsk autonome okrug og Tjita oblast.  3 Den 1. januar 2008 blev Ust-Orda Burjats autonome okrug slået sammen med Irkutsk oblast.  4 Administrativt underordnet Tjumen oblast. 
5 Administrativt underordnet Arkhangelsk oblast.

Koordinater:


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin