Jun. 26.

Hoofdstraat 1 (Leens)


De rentenierswoning aan de Hoofdstraat 1 is een monumentaal pand in Leens in de Nederlandse provincie Groningen tenderise steak recipe.

Het pand werd omstreeks 1930 gebouwd naar een ontwerp van de plaatselijke architect W. Reitsema Tzn. uit 1928. Opdrachtgever was de landbouwer Jacob Hekma historic football shirts, die eigenaar was van de boerderij Castor in Zuurdijk en die ging rentenieren. Een gevelsteen boven de ingang met een afbeelding van de tweeling Castor en Pollux herinnert aan de herkomst van de opdrachtgever, te weten de boerderij Castor, die in het bezit van de familie Hekma is geweest. In 1956 werd de woning ingericht tot notariskantoor. Jacob Hekma was reeds in 1936 overleden, zijn weduwe Martje Wijk overleed in 1957. De dakkapel aan de westzijde dateert uit deze periode.

Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de toenmalige Stationsstraat, thans R. Ritsemastraat. Aan de overzijde van deze straat ligt op de hoek van de Valge een andere monumentale rentenierswoning, ontworpen door de architecten vader en zoon K. en G pro football jerseys. Hoekzema.

De woning is vanwege onder meer zijn hoge mate van gaafheid van het exterieur erkend als een rijksmonument. De rentenierswoning is een goede representant van het gevarieerde werk van de architect Reitsema.

Noten


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: , ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin