Apr. 07.

Patriots Day


Patriots Day is een Amerikaanse dramafilm uit 2016 die geregisseerd werd door Peter Berg. Het verhaal speelt zich af tijdens de aanslag op de marathon van Boston in 2013. De hoofdrollen worden vertolkt door Mark Wahlberg

Real Madrid Club de Fútbol Home CARVAJAL 15 Jerseys

Real Madrid Club de Fútbol Home CARVAJAL 15 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, John Goodman waist water bottle holder, J.K. Simmons en Michelle Monaghan.

Wanneer de marathon in Boston in 2013 door bomaanslagen getroffen wordt, neemt de angst en onzekerheid bij de bevolking toe. Terwijl de stad in rouw is, beginnen de politie- en ordediensten aan een race tegen de klok. Men doet er alles aan om de slachtoffers te helpen en de voortvluchtige daders zo snel mogelijk te vatten. De politie begint een klopjacht om te voorkomen dat er een nieuwe aanslag gepleegd wordt.

Na de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston (2013) doken er verschillende filmprojecten over de gebeurtenissen op. Zo wilde de Zweedse regisseur Daniel Espinosa het boek Boston Strong verfilmen met acteur Casey Affleck in de hoofdrol, terwijl acteur Jake Gyllenhaal een film over slachtoffer Jeff Bauman ontwikkelde. Een derde project, getiteld Patriot’s Day, focuste zich op politiecommissaris Ed Davis en werd ontwikkeld door CBS Films, dat zich baseerde op een reportage uit het nieuwsprogramma 60 Minutes. Vervolgens kocht CBS de rechten op Boston Strong, waarna beide verhalen samengevoegd werden.

De hoofdrol ging naar de van Boston afkomstige Mark Wahlberg, die ook een producent van het project werd. Peter Berg, die mee aan het scenario schreef, mocht de film regisseren. Berg en Walhberg hadden eerder al samengewerkt aan Lone Survivor (2013) en Deepwater Horizon (2016). In maart 2016 werd de rest van de cast samengesteld.

De opnames gingen op 29 maart 2016 van start. Er werd gefilmd in onder meer Quincy, Peabody en Boston. De schietpartij tussen de politie en de broers Tsarnaev wilde men opnemen op de locatie waar de echte schietpartij had plaatsgevonden, maar buurtbewoners en het stadsbestuur gaven geen toestemming fanny pack for runners. Ook de University of Massachusetts Dartmouth gaf geen toestemming om te filmen op de campus. De Massachusetts Institute of Technology (MIT) gaf wel toestemming om enkele „vredige scènes“ op te nemen op de campus. De makers kregen van MIT ook toegang tot de woning van Sean Collier, de MIT-politieagent die door de broers Tsarnaev werd doodgeschoten. De aankomstlijn van de marathon, waar de bomaanslagen plaatsvonden, werd nagebouwd op de luchthaven Naval Air Station South Weymouth.

Op 17 november 2016 ging de film in première op AFI Fest, het filmfestival van de American Film Institute.


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: , ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin