Feb. 28.

Boldklubben Fremad Amager


Boldklubben Fremad Amager (eller Fremad A.) er en dansk fodboldklub på Amager Klubbens 1. hold spiller i 1. division , mens reserverne (2. holdet) spiller i Serie 1 under Københavns Boldspil-Union. Efter stiftelsen i 1910 rykkede klubben i 1929 op i divisionsregi, og allerede efter få år var man i den bedste række. Som de fleste andre klubber har der været både op- og nedture, men man har dog næsten altid været en fast bestanddel af Danmarksturneringens divisionsstruktur. Arbejderklubben består af en amatørafdeling, hvor nuværende formand er Erik Truelsen.

Klubben træner og spiller deres fodboldkampe i Sundby Idrætspark, og har over for fodboldbanerne sit eget klubhus (i det sydvestlige hjørne), som indeholder restaurant, kontorfaciliteter og omklædningsrum til seniorerne. Fremad Amagers ungdomsspillere og modstanderholdene klæder om i Sundby Idrætsparks omklædningsrum pga. pladsmangel i klubhuset.

Moderklubben har haft seksten formænd igennem klubbens historie.Fremad Amager’s spillertrup. Opdateret den 12. april 2016

 


Opdateret: 11/01/2014


Et udsnit over tidligere spillere på klubbens førstehold:


Indtil videre har følgende syv spillere repræsenteret Fremad Amager på det danske A-landshold:

Samtidig har forløbig fire spillere repræsenteret Fremad Amager på det færøske A-landshold.

Endvidere skal nævnes tidligere Fremad Amager-spillere, der debuterede på landholdet efter klubskifter væk fra klubben:

Fremad vandt Københavns Boldspil Unions pokalturnering i 1953 ved at besejre Kjøbenhavns Boldklub samlet over 2 kampe (første kamp endte 1-1, mens anden kamp blev 1-0) med 15.000 tilskuere på lægterne til hver af de to kampe. Klubben deltog for første gang som finalist i K.B.U.s pokalturnering i 1933, hvor den dog blev slået 2-3 af Kjøbenhavns Boldklub.

Fremad Amager kvalificerede sig til finalen i DBUs landspokalturnering 1971-1972 i den daværende Idrætspark, hvor Vejle Boldklub var modstanderen. Vejlenserne havde blandt andet Allan Simonsen på holdet, og det skulle vise sig at blive en for stor mundfuld for Fremad Amager, der tabte 2-0. Da Vejle Boldklub samtidig vandt mesterskabet (the double) samme år, overtog klubben automatisk Vejle Boldklubs plads i Europa Cup’en for pokalvindere. Finalens pokalfighter blev dog Fremad Amagers Tonny „Tot“ Nielsen.

Resultaterne i DBUs Landspokalturnering 1971-1972:

Fremad Amager kan med rette kalde sig for det eneste ubesejrede danske hold i en europæisk turnering. Grundet Vejle Boldklubs double i 1972, skulle klubben spille europæisk fodbold første gang i dets historie, mens mestrene valgte at deltage i mestrenes turnering socks wholesale canada. UEFAs lodtrækning parrede klubben med to kampe mod KS Besa Kavajë fra Albanien. Den første kamp, på hjemmebane i Valby Idrætspark, endte 1-1 efter Erik Rydes reduceringsmål i det 67. minut. Returopgøret i Durres blev en rodet affære (kilde: klubbens 75 års jubilæumsskrift) uden mål. Fremad Amager røg derfor ud på grund af den mindst mulige margin (reglen om udebanemål) – men tilbage står, at Fremad Amager kan smukke sig med at være det eneste danske hold, der endnu ikke har tabt i Europa Cup’en.

Statistikken i UEFA Cup Winners‘ Cup 1972/73, 1. runde er som følger:

De sportslige resultater for klubbens førstehold i Danmarksturneringen igennem årene:

De sportslige resultater for klubbens førstehold i Landsfodboldturneringen igennem årene:

Klubbens førstehold og 2. seniorhold i rækkerne:

Allerede i sæsonen 1939/40 hentede Fremad Amager for første gang DM-sølvmedaljer, og sæsonen efter gentog klubben succesen. Siden da er det „kun“ blevet til bronze i sæsonen 1946/47. Klubben har været i den bedste række af 20 omgange, 41 gange i den næstbedste række, 22 gange i den tredjebedste række (statistik inklusiv 2007/08 sæsonen), mens den fjerdebedste række har været besøgt to gange efter introduceringen af Danmarksturneringen i fodbold i 1927.

Nedenstående er en ufuldstændig oversigt: ( Vi arbejder videre)

Senest FC København og Fremad Amager mødtes i Superligaen, vandt Fremad Amager sensationelt begge kampe. Det var i 1994, hvor Benny Johansen (som senere blev træner/manager i Fremad Amager) sad på FC Københavns trænerbænk til den ene af de to 3-2 nederlag i ligaen – og Fremad endte med at rykke ud. Til trods for at FC København vandt klubbernes indbyrdes pokalkampe henholdvis 2-1 (5. runde, 1994/95 sæsonen) og 3-1 (kvartfinalen, 2004/05 sæsonen) i Parken, har Fremad Amager aldrig tabt en ligakamp mod FC København. Selvom FC København for længst har glemt nederlagene til Fremad – har de det ikke i Sundby. Dette skal blandt andet ses i lyset af, at Fremad Amager oprindeligt var med i planerne om overbygningen, FC København, men moderklubbens medlemmer sagde nej tak. Det var i øvrigt over 40 år siden, at Fremad Amager, trods utallige forsøg, havde vundet en kamp på Danmarks nationalarena glass drinking water bottles.

Statistikken mod FC København er som følger:

Fremad Amagers vedtægter nævner at klubdragtens (§2) grundlæggende design består af en blå trøje med hvid krave og hvide ærmeopslag, hvide benklæder og blå strømper. Klubbens udebanedragt kan have en anden farve. Man har dog ikke altid anvendt de hvide ærmer igennem klubbens historie, som nedenstående eksempler illustrerer. Fremad Amagers første spillerdragt var inspireret af den blå- og hvidstribede trøje og de sorte bukser båret af Kjøbenhavns Boldklub, som var et af de bedste hold i dansk fodbold på det tidspunkt.

I 1970’erne sagde de danske fodboldklubber endelig farvel til amatørfodbolden. I 1970 blev der indført præmiechecks til spillerne og Fremad Amager fik for første gang sponsornavne på spillertrøjerne med det lokale firma Storno, som tegnede en to-årig kontrakt i 1970-71.


De Blå/Hvide Engle er den eneste officielle anerkendte fanklub for Fremad Amager. Fanklubben stiftedes i forbindelse med 1993/94-sæsonen, da fodboldklubben rykkede op i Superligaen.

Koordinater:

|}


By admin | Posted in Allgemein | Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: ,kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet Die Highlights FASHION Berlin